شناسهٔ خبر: 123575 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز

شروع انقلابی حجت الاسلام رئیسی در آستان قدس رضوی

رئیسی عملکرد پرحجم، با برنامه و رویکردی مردمی و انقلابی که در سایه رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب در حکم انتصاب وی نمود یافت، ایجاب می کند تا نگاهی دقیق تر به رئوس فعالیت های جانشین مرحوم آیت الله واعظ طبسی داشته باشیم به این امید که سرلوحه مدیران ارشد دولتی و سایر دستگاه ها در سال اقتصاد مقاومتی واقع شود.

به گزارش «نماینده»، با وجود گذشت بیش از یک ماه از انتصاب حجت الاسلام و المسلمین رئیسی از سوی رهبر معظم انقلاب به تولیت آستان قدس رضوی، ویژگی های ارزنده شخصیتی و مدیریتی این چهره ارزشی، بیش از پیش در معرض افکار عمومی واقع شده است.

حجت الاسلام رئیسی که در دوران طولانی مدت حضور در قوه قضائیه و تجربه سمت های کلان مدیریتی این قوه، بیشتر تحت تاثیر جایگاه حقوقی و قضائی خود واقع شده و کمتر دیده می شد، در مدت کوتاهی از تولیت آستان قدس رضوی، عملا عیار یک مدیر ارشد و تراز انقلابی را به منصه ظهور رسانده است.

عملکرد پرحجم، با برنامه و رویکردی مردمی و انقلابی که در سایه رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب در حکم انتصاب وی نمود یافت، ایجاب می کند تا نگاهی دقیق تر به رئوس فعالیت های جانشین مرحوم آیت الله واعظ طبسی داشته باشیم به این امید که سرلوحه مدیران ارشد دولتی و سایر دستگاه ها در سال اقتصاد مقاومتی واقع شود.

توجه ویژه به "بندهای ۲ و ۳" حکم انتصاب

رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب حجت الاسلام رئیسی در دو بند جداگانه، خدمت به زائران آن بارگاه مقدس به ویژه ضعفاء و نیازمندان و همچنین خدمت به مجاوران و به ویژه مستمندان و مستضعفان را از جمله وظایف تولیت جدید آستان قدس برشمرده و از حجت الاسلام رئیسی خواستند تا این دو مورد را از رئوس برنامه های خود قرار دهد.

در همین راستا، حجت الاسلام رئیسی که در طول دوران مسئولیت های خود به مدیری ولایتمدار و به دور از حاشیه های مرسوم، مشهور بوده، اولویت خود را بر اجرای دستورات رهبر انقلاب در حکم انتصاب قرار داده است که از جمله آن می توان به رویکرد جدید آستان قدس در زائر محوری آن هم جهت تدارک میزبانی شایسته از زائران طبقات متوسط و پایین اشاره کرد.

حجت الاسلام رئیسی در این خصوص از ساخت زائرسراهایی جدید برای رفاه حال زائران خبر داد. وی که در دیدار نوروزی شهردار و اعضای شورای شهر مشهد سخن می گفت، اظهار داشت: ما باید بررسی کنیم که متناسب با تعداد زائران مکان اسکان وجود دارد یا خیر. اگر موجود هست که باید سامانه هایی را برای اطلاع یابی نیازمندان ایجاد کنیم. اما اگر تعداد تخت ها کم هستند، یا قیمت ها برای عموم زائران مناسب نیست، باید تمهیدی اندیشیده شود.
 

تولیت آستان قدس رضوی از احداث زائر سراهای ارزان قیمت و دارای دسترسی مناسب به عنوان راه حل رفع این مشکل نام برد و گفت: ما در نظر داریم که ۸ زائرسرا در مکان های نزدیک به حرم مطهر و ۴ زائرسرا در مسیرهای منتهی به مشهد مقدس ایجاد کنیم که زائران بتوانند از آنها استفاده کنند.

وی با یادآوری تأکیدات رهبر انقلاب اسلامی بر حمایت از محرومان و مستضعفان، گفت: ما در شهر مشهد مقدس برای زائرانی که از نظر اقتصادی متوسط به بالا محسوب می شوند، محل اسکان و پارک ماشین داریم، اما جایگاه زائران متوسط به پایین در این شهر کجاست؟ گروه های زیارتی و کاروان هایی که به زیارت مشرف می شوند چه وضعیتی دارند؟ این ها مسائلی است که مجموعه دست اندرکاران باید برای آنها چاره اندیشی کنند.

پذیرایی ویژه آستان از زائران مستقر در مبادی شهر مشهد برای نخستین بار

از اقدامات مثبت تولیت جدید، باید به پذیرایی از مهمانان و زائران امام رضا(ع) که به دلیل بضاعت اندک و هزینه های بالای سفر، توان استقرار در هتل ها را نداشته و ناچار در کمپ های اطراف شهر مشهد مستقر می شوند، اشاره کرد.

مدیر امور رفاه و زائرین آستان قدس در این باره گفت: برای نخستین بار در مبادی ورودی ایستگاه‌های استقبال از زائرین را در ورودی قوچان، نیشابور، ترمینال و راه‌آهن ایجاد کردیم؛ در این راستا صبح‌ها از ساعت ۶ الی ۹، تعداد ۴۰ هزار صبحانه میان زائران تقسیم شد.


وی گفت: از ساعت ۹ الی ۱۲ نیز دو ملیون کیک، نبات، برنج و نمک تبرک بین زائرین اهداء شده است؛ علاوه بر تقسیم بروشور اطلاع رسانی، ۱۰ هزار بسته ناهار در مبادی ورودی جاده قوچان و نیشابور و ۶ هزار بسته شام میان زائرانی که در مسیر ورود به مشهد بودند تقسیم شده است.

وی تصریح کرد: در مراکز اسکان زائرین علاوه بر حفظ سرمایش و گرمایش زائرین، صبحانه، آب جوش و غذای حضرت میان زائران توزیع ‌شد، همچنین توزیع شام میان زائران مستقر در نمایشگاه بین المللی و کمپ غدیر توسط خادمانشان در آستان قدس صورت می‌پذیرفت.

مدیر امور رفاه و زائرین آستان قدس اظهار کرد: علاوه بر مشهد مقدس، در شهرستان‌های خراسان رضوی نیز اقدام به توزیع دعوت نامه برای صرف غذای حضرت نیز در ایام عید صورت پذیرفته است.

نگاه متفاوت به اداره موقوفات همزمان با رعایت حقوق مستأجران آستان

تولیت جدید آستان قدس علاوه بر توجه ویژه به رویکرد زائرمحوری، در عمل به بند سوم نامه رهبری، خدمت به مجاوران و بویژه مستمندان و مستضعفان را در دستور کار خود قرار داده و بدان توجه ویژه ای نموده است. بعنوان مثال حجت الاسلام رئیسی در زمینه مشکلات برخی مستأجران زمین های آستان قدس رضوی که از مشکلات قدیمی به حساب می آید اینگونه گفت که استیفای حقوق موقوفه جزو وظایف شرعی تولیت آستان قدس رضوی است اما ما می توانیم با مدیریت مناسب، امور را به گونه ای پیش ببریم که ضمن حفظ حقوق موقوفه مشکلی برای محرومان و مستضعفان ساکن در اراضی موقوفه به وجود نیاید.

تلاش برای بهره گیری از معماری اسلامی در شهر مشهد

علاوه بر توجه ویژه به مستضعفان و طبقات ضعیف جامعه، موضوع دیگر جامعیت نگاه حجت الاسلام رئیسی است که تمامی اولویت ها را در یک مجموعه البته با ضریب خاص خود مطرح و پیگیری می کند. رعایت معماری اصیل و اسلامی در پایتخت مذهبی کشورمان از این جمله است تا جایی که تولیت آستان قدس، این موضوع را از جمله دغدغه ها برشمرده و پیرامون آن گفت: امروز در محدوده حرم مطهر فضایی نورانی، معطر و دارای معماری اسلامی و اصیل ایجاد شده است. اما وقتی از این محدوده خارج می شویم، اسامی عجیب و نوعی دیگری از معماری و نگاه را مشاهده می کنیم که هیچ تناسبی با فضای قدسی حرم مطهر ندارد.


http://www.jahannews.com/images/docs/files/000483/nf00483659-2.jpg
غبارروبی روضه منوره رضوی توسط تولیت جدید آستان


تأکید بر حفظ باغات موقوفه آستان و جلوگیری از تخریب محیط زیست

تاکید بر حفظ فضای سبز و جلوگیری از تخریب آن به بهانه های مختلف نیز از جمله دغدغه های تولیت جدید آستان قدس است که در این مدت بارها بر آن تاکید شده است. حجت الاسلام رئیسی طی سخنانی بر اینکه سیاست ما حفظ باغات و عدم تغییر کاربری و قطع درخت‌ها است، گفت: مسئله ما فقط ساختمان سازی و ایجاد واحد تجاری نیست. به طور قطع منافع اقتصادی برای آستان قدس رضوی مهم است، اما این فرع بر مسئله مهم تری است.

دیدارهای چهره به چهره با اقشار مختلف مردم

گفتنی است دیدارهای گسترده و چهره به چهره تولیت جدید با نخبگان، اساتید و چهره های فکری و فرهنگی در مناسبات و موقعیت های مختلف یکماه گذشته قطعا در جامعیتِ نگاه و رویکرد گفتمانی حجت الاسلام رئیسی برای پیشبرد برنامه های آستان قدس رضوی بی تاثیر نبوده است.

جهت گیری درست اقتصادی

در سالی که توسط رهبری معظم انقلاب به "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نامگذاری شده است، تولیت جدید آستان قدس، اقتصاد مقاومتی را که به گفته کارشناسان امر، تنها راه علاج مشکلات کشور است اولویت این نهاد در فعالیت های اقتصادی معرفی و تاکید کرده است که "رویکرد آستان قدس در حوزه اقتصادی باید با محوریت اقتصاد مقاومتی باشد و به سمت توسعه پایدار و بهره وری هر چه بیشتر از منابع موجود حرکت کنیم". این رویکرد آستان قدس در حالی است که متاسفانه دولتی ها در ماه های اخیر، چشم بر توانمندی های داخل کشور بسته و ترجیح داده اند تا با اقداماتی چون خرید هواپیما از اروپا، مشکلات اقتصادی کشورهای متخاصم جمهوری اسلامی را حل کنند! رویکرد جدید آستان قدس زمانی بیشتر فهم شده و به چشم می آید که بدانیم ابعاد فعالیت‌های اقتصادی آستان قدس رضوی به گونه‌ای است که سازمان اقتصادی رضوی به عنوان بزرگترین هلدینگ اقتصادی شرق کشور شناخته شده و طبعا رویکردهای کلان آن بر مناسبات اقتصادی و مالی کشور تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.

ارتباط رو در رو و نزدیک با مردم

حضور ساده و به دور از مناسبات حکومتی در میان مردم و زائران حرم رضوی، حضور پرحجم در مراسمات و یادواره های شهدا و دیدار با خانواده های شهدا، سرکشی مداوم از بخش های مختلف و بعضا مغفول مانده داخل سازمانی و همچنین حضور و سخنرانی بیادماندنی در هیئت مهاجران افغانستانی مقیم مشهد مقدس که در نوع خود ابتکاری به جا است، زمینه ساز افزایش اعتماد مردمی به این نهاد مقدس شده و قطعا ضریب نفوذ پروژه های بدخواهان جهت هجمه های رسانه ای و شایعه سازی پیرامون آستان در میان افکار عمومی را با شکست مواجه خواهد ساخت.


آنچه تا کنون از تولیت جدید آستان دیده شده است را باید در روحیه مردمی و ارتباط نزدیک حجت الاسلام رئیسی با توده های مردم دانست تا جایی که این ویژگی بر سایر وجوه شخصیتی او نیز سایه افکنده است. این خصیصه مهم در تولیت آستان قدس رضوی صرف نظر از اینکه مبتنی بر ارزش های اسلام و انقلاب و همچنین سیره امام و رهبری است، از این جهت که تاثیر بسیار مثبتی در نگاه مردم به جایگاه مذکور گذاشته و در همین مدت کوتاه زمینه ساز اعتماد مردمی شده است، امری قابل ستایش است.

نظر شما